OSNOVNE INFORMACIJE
Please update your Flash Player to view content.
OSNOVNE INFORMACIJE

Mamica in Očka, dober dan!

pokličete 041684117

Ponovno se je rodil najlepši otrok pod soncem. Za porod in materinstvo vam iskreno čestita tudi ekipa Pedokinetike. Postati oče pa je najlepša pustolovščina in vabimo vas, da jo nadaljujete tudi z nami. Meseci zgodnjega razvoja so izredno pomembni in neponovljivi. Otrokov razvoj, predvsem zgodnji razvoj je odvisen od nešteto nevronskih povezav, ki se porajajo v njegovih možganih. Živčni sistem dozoreva skozi izvorno gibanje. Kako negovati svojega novorojenčka, da ga pri vsem tem ne omejujemo. Da nehote ne vztrajamo v položajih, za katere pravzaprav ne vemo, da mu z vidika razvoja pravzaprav preprečujejo optimalno zorenje živčnomišičnega sistema in nešteto nevroskih povezav, ki fizično nastajajo in rastejo v tem obdobju pa tja do tretjega leta. In nikoli več tako intenzivno in hitro ne vzpostavljajo nešteto zapletenih povezav, na katerih sloni naš temelj razumevanja samega sebe in sveta okoli sebe. Vsak dotik, vsaka naša reakcija šteje v mozaiku nevrološkega razvoja, s katerim otrok izraža stopnjo zrelosti in kaže svoj individum. Naj vaš otrok ne postane vaša kopija. Naj vaš otrok zaživi polno in radostno, kot je lahko le življenje samo. Vi pa mu nudite najboljše, kar zmorete. Skupaj se razvijajte in presegajte strahove in omejitve, ki vas vežejo, pa to ni več potrebno. Zdaj ste starši. Z razvojnimi funkcionalnimi prijemi Pedokinetike, spoznate kako se z otrokom sodeluje in preko negovanja, igrive vadbe, učinkovito inicira razvoj dojenčkovega potenciala, ki ga nosi v sebi.

Vsa vprašanja in podrobnejše informacije o naših programih: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 041501300

Zaradi narave dela vas prosimo, da samo v primeru nujnega vprašanja, kličite! Pustite sms 041501300 ali 041684117 in odgovorili vam bomo, takoj ko bo možno.

V kolikor imate stisko in potrebo po urgentnem srečanju, stopite direktno v kontakt in s pripisom nujno in prednostno boste na vrsti. Kontakt direktno na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ker zaradi dela pogostokrat telefon ostaja nem, vas prosimo, kličete večkrat ali pustite sporočilo na sms. Poklicali vas bomo nazaj. Odgovor na mail prejmete v roku dveh delovnih dni.

 

1. učna lekcija - Razvojno Funkcionalnih Prijemov (RFP) pedokinetike

Prva lekcija je obvezna za vse, ki želite spremljati razvoj svojega otoka z razvojnim konceptom pedokinetike. S pedokinetiko se učite kako aktivno delujete zavstno ali nevede na aktiviranje stopnje dozorevanja otrokovega živčnega sistema. Učite se osnove RFP in se seznanjate s potrebnimi spodbudami v obliki vadbe, ki smo jih razvijali vse od l.2003. Vašega otroka spoznamo in vam predstavimo vidik s katerim opazujemo kaj že zmore in kako ga spodbujati glede na vašo interakcijo z njim in vaše osebno prepričanje ter željo po skupni psihofizični reorganizaciji. Poizkusite tudi prve vadbene prijeme in se seznanite s pomenom globjega stika z dojenčkom, preko dotika in razvojnih prijemov pedokinetike.

Po uri vas glede na vaše potrebe in želje usmerimo kako s konceptom nadaljevati in ga vpeljati v svoj družinski slog in dnevno nego otroka.

Za pristop k našim programom se prijavite preko kontaktnega obrazca ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Individualna prebojna razvojna učna lekcija - III.nivo

Na individualni lekciji zgodnjega razvoja se posvetimo razvoju vašega otroka. Predstavimo pomen stika, dotika, prijema, nege, komunikacije in igre v zgodnjem razvoju in opozorimo na pomembnosti, ki vplivajo na razvoj vašega dojenčka in porajanje njegovih izvornih gibov. Spoznate kako vi delujete na zaznavanje otroka in organizacijo informacij, ki jih z vašim stikom sprejem. Učite se vzpostavljati prostor in okolje kjer se izvorni gibi vašega otroka lahko aktivirajo kvalitetno in povezujejo v vse večje kontrolne funkcije skozi posamezne učne lekcije pedokinetike postopno usvojite logiko razvoja in se psihofizično reorganizirate.

Opredelimo morebitne razvojne zaostanke in razjasnimo možnosti kako vašega dojenčka poeljati v optimalni razvoj. vašega otroka peljemo skozi prebojno izkušnjo, ki je nujna za premik naprej v dozorevanju živčnega sistema.

starši se učite kako ga pri tem spodbujati in ne omejevati. Lahko ozavestite del sebe skozi opazovanje otroka, ki si želi raziskovati, sodelovati in narediti sam vse kar zmore. Uvidite možnost učenja zaradi učenja in kako razvijati svoj in otrokov potencial.

Prebojno lekcijo se izvaja samo s III.nivojem. Sposobnosti za izpeljavo takšne lekcije ima samo pedokinetik in avtoriziran vaditelj pedokinetike III.nivo.

Individualne učna ura - II.nivo

Odpre polje zavedanja:

  • da so vaše reakcije in odzivi ter ustvarjanje, izhodišče za otrokov razvoj
  • da ima vaše ravnanje za posledico to kako bo raziskovanje in učenja z raziskovanjem potekalo
  • da vaše sporočilo preko stika in informacije, ki jih sprejema, vplivajo na spontanost in željo po življenju
  • da ste aktivno udeleženi zavedno ali ne in ste odgovorni kaj se tekom razvoja aktivira in kaj ne v kontekstu razvooja možganskih funkcij
  • učite se Razvojnih funkcionalnih prijemov in integracijo v dnevno nego in stik z otrokom

Na individualni lekciji se spoznate z dejstvi, zakaj so tako zelo pomembne somatske izkušnje za kasnejše življenje, s katerim se spoznava in razvija vaš dojenček, ne glede na trenutno stopnjo razvoja.

Osredotočimo se na vašega dojenčka in na vaše potrebe, želje, kako sodelujeta - izvajata, vsak posebej in kako vama gre skupaj. Usmerimo vas v ustrezno reorganizacijo, za čim bolj učinkovit prijem, ki ga zmorete in je vašemu otroku ustrezen. Naučite se nadgradnjo osnovnega prijema in novih kombinacij vaj, ki jih lahko sami nadgradite.

Sposobnosti za izvedbo individualne lekcije ima samo avtoriziran vaditelj II. nivo, ki je v procesu avtorizacije III. nivo in Pedokinetik.


Skupinske  razvojne učne ure  -  utrjevanje RFP - I.nivo

V skupinah vodimo razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike s I. nivojem. V prvi stopnji vodenja, se podajajo osnove Igrive vadbe, ki skozi prijetno druženje vodijo v učne lekcije zgodnjega razvoja. Poudarek je na urjenju osvojenih RFP na individualni lekciji. Na skupinski uri je dinamika dela drugačna, saj poteka zanimiva interakcija med starši in otroki. Vaditelj I.stopnje vas vodi skozi lekcijo pedokinetike tako, da lahko urite usvojene veščine in se učite sodelovati z otrokom, ga negovati in se z njim igrati. Vaditelj pristopa posamezno k staršu in otroku le z namenom, da skozi funkcionalni razvojni prijem steče učna lekcija, ki inicira porajanje izvornih gibov in je usmerjena v razvoj otrokovega potenciala. S 1.9.2014 na skupinski uri  ne delujemo več z individualnim vstopom v otrokov razvoj in ne delamo prebojne učne lekcije.!

Sposobnosti za vodenje  Vadbe  v skupinah imajo samo vaditelji v procesu avtorizacije, avtorizirani vaditelji I.nivo. II., In III. nivo.  Skupino, ki jo vodi avtoriziran vaditelj II. ali III.nivo, podaja RFP v obsegu I.nivoja!

 

Uravnavanje  TELESNE MASE PO PORODU in  REORGANIZACIJA DRŽE

 

Individualni programi, kjer lahko starši osvojite dovolj informacij, ki so potrebne za usmeritev svojega novega življenja v zdrav slog. Program obsega individualno shemo vašega stanja in potek reorganizacije.

Nudimo

  • Svetovanje uravnavanja telesne mase preko zdrave prehrane in učinkovite gibalne spodbude. Izdelamo načrt prehrane in vadbeni program.
  • Poporodna skupinsko vadbo
  • Vadba reorganizacije mišične funkcionalnosti za dobro počutje in vitalnost.

Sposobnost vodenja in izdelave programa ima dipl.fizioterapevt, mag.dietolog, kineziolog in mednarodno certif.praktik Feldenkrais metode

 

informacije in prijave na 041684117 in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.